Τροφές Ψυχρής Έκθλιψης (Cold Pressed): Φρεσκάδα σε Μορφή Κροκέτας

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης (cold pressed) προσφέρουν φρεσκάδα, νοστιμιά, πεπτικότητα, αλλά και τη βολικότητα της κροκέτας.

Ψυχρή έκθλιψη σημαίνει ότι η τροφή μαγειρεύεται πολύ γρήγορα χωρίς τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών ή ατμού. Αυτό επιτρέπει σε πολλές περισσότερες από τις βασικές θρεπτικές ιδιότητες των συστατικών να παραμένουν ανέπαφες, προσφέροντας έτσι ένα πιο φυσικό προϊόν.

Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης τα συστατικά αναμιγνύονται με κρύο νερό και στη συνέχεια συμπιέζονται υπό χαμηλή θερμική επεξεργασία για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η χαμηλή θερμοκρασία εξασφαλίζει τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών (ιδιαίτερα των ελαίων), αλλά και την εξουδετέρωση των μικροβίων.

Η ψυχρή έκθλιψη σε χαμηλή θερμοκρασία διασφαλίζει επίσης ότι δεν παράγονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να επιβαρύνουν τον μεταβολισμό του σκύλου και να βλάψουν την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.

Οι τροφές για σκύλους που παρασκευάζονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης έχουν τα διατροφικά οφέλη της ωμής σίτισης, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το πλεονέκτημα της άνεσης, δηλαδή του άμεσου σερβιρίσματος μιας ξηρής τροφής.

Μέσω της ψυχρής έκθλιψης διατηρείται η θρεπτική αξία των συστατικών και δημιουργείται μια φυσική, θρεπτική, ασφαλής και ισορροπημένη τροφή για σκύλους.

Πώς Λειτουργούν

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης απελευθερώνουν τα θρεπτικά συστατικά πιο αργά και διαλύονται από έξω προς τα μέσα (σε αντίθεση με τις ψημένες κροκέτες) και επίσης προφυλάσσουν από τον κίνδυνο φουσκώματος (σύνδρομο γαστρικής διαστολής-βολβαδίου).

Πώς Παράγονται

Για την παραγωγή ξηρής τροφής για σκύλους, τα διάφορα συστατικά της τροφής συνθλίβονται και συμπιέζονται. Κατά τη διάρκεια της πίεσης αφυγραίνονται προκειμένου να παραχθεί μια ξηρή τροφή μακράς διαρκείας.

Κατά τις διεργασίες συμπίεσης επιτυγχάνονται διαφορετικές θερμοκρασίες. Η διαδικασία ψυχρής έκθλιψης είναι στην πραγματικότητα μια ήπια διαδικασία με χαμηλότερες θερμοκρασίες, όχι με πραγματικό κρύες.

Οι τροφές για σκύλους ψυχρής έκθλιψης της BELLFOR παρασκευάζονται αναμειγνύοντας προσεκτικά τα καλύτερα συστατικά μεταξύ τους, πριν αυτά πιεστούν σε χαμηλές θερμοκρασίες – ίσα ίσα για να σκοτωθούν τα μικρόβια. Η τροφοδοσία θερμαίνεται μόνο μέχρι τους 55 βαθμούς για λίγα λεπτά, διατηρώντας έτσι τα ευαίσθητα στη θερμότητα ένζυμα, τις ίνες και όλα τα φυσικά αρώματα και τις φυσικές γεύσεις των συστατικών.

Με τον τρόπο αυτό οι παραγόμενες τροφές, που είναι διαθέσιμες για κουτάβια και ενήλικους σκύλους σε κοτόπουλο, αρνί, πάπια, σολομό και πρωτεΐνη εντόμων, προσφέρουν μεγαλύτερη πεπτικότητα και υψηλότερη θρεπτική αξία στους σκύλους. Όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, υγιή λιπαρά οξέα, αμινοξέα και μέταλλα διατηρούνται σε βαθμό που προάγουν την υγεία του σκύλου μας.

Πηγές

  1. Bellfor (n.d.) “Cold Pressed Dog Food”
  2. Jackson, D. (2018) “Types of Dog Food”, All About Dog Food (30 November)
  3. K9 Magazine (2021) “What is Cold Pressed Dog Food?”, (22 July)