Οφέλη Τροφών Ψυχρής Έκθλιψης για Σκύλους

Τα οφέλη των τροφών ψυχρής έκθλιψης (cold pressed) για τους σκύλους είναι πολλά και εν δυνάμει σημαντικά. Ας τα γνωρίσουμε,

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα οφέλη του φρέσκου φαγητού στην υγεία του σκύλου σας· ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από τις κροκέτες που αποθηκεύονται εύκολα και σερβίρονται άμεσα. Τελικά ίσως να μην χρειαστεί να επιλέξετε μεταξύ των δύο, αφού οι τροφές ψυχρής έκθλιψης συνδυάζουν τα οφέλη της φρέσκιας τροφής με την ευκολία της ξηρής!

Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης τα φρέσκα συστατικά αρχικά αναμιγνύονται με κρύο νερό. Στη συνέχεια μαγειρεύονται γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες και συμπιέζονται στο επιθυμητό σχήμα κροκέτας. Είναι μια τεχνική που διατηρεί πολλή από την φυσική αρχική θρεπτική αξία των συστατικών.

Σχεδόν Ωμή, Πιο Ασφαλής και Βολική

Το γεγονός αυτό καθιστά τις τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ωμή διατροφή. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερες, για 2 βασικούς λόγους:

 1. Επικριτές της ωμής διατροφής ισχυρίζονται ότι εκθέτει τους σκύλους μας σε παράσιτα και βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων μερικών δύσκολων στη θεραπεία λοιμώξεων. Η χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος των τροφών ψυχρής έκθλιψης για σκύλους αναιρεί όλους αυτούς τους κινδύνους, διατηρώντας ταυτόχρονα τα διατροφικά οφέλη.
 2. Για πολλούς κηδεμόνες σκύλων η ευκολία αποθήκευσης και σερβιρίσματος της ξηρής τροφής είναι εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Με τις τροφές ψυχρής έκθλιψης σε μορφή κροκέτας δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο, ούτε να δεσμεύετε χώρο στην κατάψυξη.

Αλλά και για τους σκύλους που αισθάνονται εξοικειωμένοι με την ωμή διατροφή, οι τροφές ψυχρής έκθλιψης αποτελούν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα. Η μέθοδος ψυχρής έκθλιψης παράγει μια πολύ διαφορετική κροκέτα, η οποία διατηρεί την αρχική κατάσταση πολλών συστατικών της. Αυτό την βοηθά να ταιριάζει με την ωμή διατροφή.

Παρακάτω θα περιγράψουμε τα σημαντικότερα οφέλη των τροφών ψυχρής έκθλιψης για την υγεία των σκύλων:

Υγιές Πεπτικό Σύστημα

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους απελευθερώνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πιο αργά και διασπώνται από έξω προς τα μέσα. Επομένως, βοηθούν στην προστασία από τον κίνδυνο φουσκώματος και συστροφής στομάχου. Προστατεύουν το στομάχι και την εντερική οδό, ειδικά των σκύλων με ευαίσθητο στομάχι, και μπορούν να συμβάλουν θετικά στη φυσική πλήρη κίνηση του εντέρου.

Περισσότερα Θρεπτικά Συστατικά

Η ψυχρή έκθλιψη είναι μια μοναδική μέθοδος μαγειρέματος μέσω ασφαλούς πίεσης των συστατικών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατηρεί την απαραίτητη θρεπτική σύνθεση και τα φυσικά συντηρητικά των (φυσικών) συστατικών. Επιπλέον, διασφαλίζει τη μέγιστη ισχύ των αντιοξειδωτικών, των ευαίσθητων ενζύμων, των βιταμινών και των μετάλλων.

Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας ωφελείται περισσότερο από τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι τροφές ψυχρής έκθλιψης. Τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορούν να αποτρέψουν βλάβες στα κύτταρα.

Μικρότερη Δοσολογία

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης διασπώνται απαλά στα επιμέρους θρεπτικά συστατικά τους, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την πέψη. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ξηρές τροφές, είναι απαλλαγμένες από συμπληρώματα, υποπροϊόντα κακής ποιότητας και χημικά συντηρητικά. Επομένως οι σκύλοι λαμβάνουν την πλήρη ημερήσια δοσολογία τους με έως και 30% λιγότερη ποσότητα τροφής.

Ιδανική για Διατροφικά Ευαίσθητους Σκύλους

Με τις τροφές ψυχρής έκθλιψης ο σκύλος απολαμβάνει τις ευεργετικές ιδότητες ενός φυσικού προϊόντος. Το σώμα και ο μεταβολισμός του σκύλου δεν καταπονούνται από χημικά πρόσθετα, περιττές συνθετικές ουσίες ή χημικά συντηρητικά.

Προάγουν την καλή υγεία του εντέρου, ιδιαίτερα σε σκύλους που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες ή έχουν καρδιακά προβλήματα. Επίσης σε σκύλους με πεπτικές διαταραχές, υπέρβαρους, και σκύλους με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ανοσοαπόκριση.

Νοστιμιά

Καθώς διατηρούν μεγάλο μέρος της φυσικής γεύσης και μυρωδιάς των αρχικών συστατικών τους, οι τροφές ψυχρής έκθλιψης είναι πολύ πιο εύγευστες. Αυτό τις καθιστά δελεαστικότερες για ιδιότροπους σκύλους, αλλά και για σκύλους με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, που έχουν τροφικές δυσανεξίες, και σε ηλικιωμένους σκύλους.

Η σειρά των τροφών ψυχρής έκθλιψης της BELLFOR περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές συνταγές: κοτόπουλο, αρνί, πάπια, άγριος σολομός και πέστροφα, έντομα, και κοτόπουλο για κουτάβια. Η συγκεκριμένη σειρά έχει σχεδιαστεί με μεγάλη φροντίδα ώστε να βελτιώνει την υγεία του σκύλου σας με τους εξής τρόπους:

 • Ενισχύει την ενέργειά του
 • Ανακουφίζει από αλλεργίες
 • Βελτιώνει την πέψη
 • Θωρακίζει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος
 • Δυναμώνει τις αρθρώσεις
 • Χτίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 • Επιτυγχάνει και συντηρεί το ιδανικό σωματικό βάρος
 • Υποστηρίζει την καρδιακή υγεία και τη συνολική ευεξία

Οι 4κιλες συσκευασίες ξεκινούν από €33,90 και περιλαμβάνουν δωρεάν πανελλαδική αποστολή.

Πηγές

 1. Hospital Veterinari Glories (2021) “What is Cold Pressed Pet Food? Pros and Cons”, September 1
 2. K9 Magazine (2021) “7 Incredible Health Benefits of Cold Pressed Dog Food”, January 4
 3. Rowlands, R. (2020) “The Ultimate Guide to Cold Pressed Dog Food”, Only Natural Pet, Holistic Healthcare Library, November 3

1 Comments

 1. […] tadalafil […]

Comments are closed.